logo ringsted midtimulighederneRingstedkoret er en forening i Ringsted Kommune (Folkeoplysningslovens regler).

Ringstedkoret er et 4-stemmigt voksenkor (sopran-alt-tenor-bas). Koret blev stiftet d. 15. januar 1943 i Ringsted af en ung hjælpepræst, Poul Pedersen.

Medlemmer
I Ringstedkoret er der p.t. ca. 35 sangglade medlemmer. Alle er amatørsangere, der har korsangen som deres store fritidsinteresse. Korets medlemmer betaler kvartalsvis kontingent.

Nye medlemmer
Optages gerne hele året rundt. Læs flere detaljer her. Kontakt formanden og aftal hvilken øveaften, du møder op til en uforpligtende øveaften. Som ny vil man lige fra starten få udleveret noder og bliver mødt med vejledning og støtte fra sin stemmegruppe.

Repertoire
Koret har et meget varieret repertoire, der spænder lige fra klassiske værker til populære musicals. Koret holder også meget af den danske sangskat, glade evergreens og diverse salmer.

Socialt
Nye medlemmer vil med det samme blive opfordret til at deltage i de sociale arrangementer, så vi kan lære hinanden at kende. Ud over sangen lægger vi nemlig stor vægt på at have det hyggeligt og rart sammen. Blandt andet arrangerer vi sommerafslutning, julefrokost m.m.

Aktiviteter
Hvert år synger koret i en eller flere af de lokale kirker og har ofte gæstet København og andre byer i Danmark.

Rejser 
Ringstedkoret foretager jævnligt korrejser. Foruden i Danmark har vi rejst i USA, Østrig, Luxemburg, Ungarn, Finland, Norge, Sverige, Tyskland, Wales og senest i Italien. Læs mere, klik her


 

Dirigent

Bjørn Monbergbm paasken 2011-small  Bjørn Monberg - Ringstedkorets dirigent siden 2004.

  Indlæg i forbindelse med 10-års koncert i Klostermarkskirken, Ringsted - klik her

 
Bjørn Monberg er også god til at styre sin hest

Bjørn Monberg er født i 1956 i Aalborg, hvor han også har modtaget sin musikalske uddannelse. Efter blokfløjtestudier hos Leif Ramløv Svendsen og en bifagsuddannelse i musik på AUC, tog han musikledereksamen fra Nordjysk Musikkonservatorium i 1986.

Siden 1987 har Bjørn Monberg været ansat som musikskoleleder i Dragsholm Kommune - nu Odsherred Kommune.
Ved siden af sit arbejde med at opbygge og lede Odsherred Musikskole, har han sat sit præg på det Nordvestsjællandske musikliv, som dirigent for KoM-koret, Odsherreds Kammerkor, Vestsjællands Kammerkor og flere korprojekter.

Bjørn Monberg var initiativtager til Vestsjællands Amts Ungdomssymfoniorkester og var deres dirigent fra 1988 til 2002. Er desuden organist ved Føllenslev, Særslev og Nekselø Kirker og endelig koncertarrangør i bestyrelserne for Odsherreds Kammermusikfestival og i samarbejde med Odsherreds Kommune Klassisk Sommer Odsherred  m.m.